home »

Ronde van Steenbergen

Met vijf man sterk zouden ze van start gaan in Steenbergen. Niek, Jordi, Thomas, Sander en Jeroen. Maar, op het zonovergoten industrieterrein van Steenbergen bleken opeens nog eens 2 Waardrenners acte de presence te geven. Etienne (verkeerd gestuurd) en Alexander (materiaalpech) waren zaterdag met een enorme kater uit Overijssel huiswaarts gekeerd en waren daarom de zondag erna belust op sportieve revanche.

7 Waardrenners begonnen dus zondagmiddag hongerig naar erkenning aan het 50 kilometer lange traject naar de finish. Het ging erg hard, meteen vanaf het begin al. Ik begreep dat er een gemiddelde van meer dan 43 kilometer per uur is weggefietst. Van de Waardrenners had Jordi de sterkste benen. Hij heeft zo’n driekwart van het parcours in een kopgroep van 4 (waar Jeroen overigens ook geruime tijd deel van uitmaakte, maar vanwege een eerdere valpartij waar hij last van kreeg, uiteindelijk toch moest afhaken) vertoeft, maar deze groep kon uiteindelijk toch niet op tegen het alsmaar sleurende peloton, dat maar niet stilviel. Uiteindelijk werd Jordi 6e . Hij had met dit resultaat en zijn bijdrage in de kopgroep toch nog een aardige duit van het prijzengeld binnen weten te slepen. De andere Waardrenners wisten het criterium netjes uit te rijden en klasseerden zich prima. 

 

Komend weekend 2 Klassiekers. Zaterdag de Flovonice Zuiderzeeronde. Zondag Bati Metallo in en om Pommeroeul tegen de Franse grens.

 

Ben van Ark