home »

NoordWest Overijssel

Zaterdag 6 april vertrokken Alexander, Koen en Etienne naar Genemuiden voor deelname aan de NoordWest Overijssel Klassieker.

Een mooie waaierklassieker, maar er stond (gelukkig) beduidend minder wind dan tijdens de eerste klassieker "Het Lage Land"

Om 14.15 werden 159 junioren weggeschoten en de wedstrijd kon beginnen.

De enthousiaste fans (familie), die waren meegereisd,  hadden een 1e stop gepland op de plek waar de neutralisatie zou worden opgeheven en waren gelijk getuige van de 1e valpartij.

De renners namen zowel  rechts en links de rotonde, maar werden aan de andere kant van de rotonde geconfronteerd met een rij stilgezette auto's, waardoor het zojuist gesplitste peleton opeens moest samenvoegen. Dit ging uiteraard niet zonder slag of stoot, want geen enkele renner geeft zijn hard bevochten positie zomaar prijs. 

Alexander  kwam door deze valpartij direkt al in de problemen en moest met 2 voeten aan de grond. 

Na enige tijd merkte hij dat zijn wiel aanliep, omdat er in zijn achterwiel was gereden.

Nadat hij dit euvel had verholpen, kwam hij al op achterstand te fietsen en kon hij  dit helaas niet meer goed maken en heeft de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

Vanaf de start werd direkt met een zeer hoog  tempo gereden en het peleton lag al snel in diverse groepen uiteen.

Etienne en Koen konden zich goed van voren handhaven, maar beide konden echter niet aanpikken in de kopgroep van 17 renners die  ontstond.

Koen reed in de 2e achtervolgende groep en deze groep kwam op enig moment op slechts 15 seconden, maar konden dit gaatje helaas  niet dichtrijden.

Etienne kon het hoge tempo op een gegeven moment niet meer volgen en moest de wedstrijd helaas ook verlaten. 

Redelijk gefrusteerd reed Etienne terug naar Genemuiden. Er was wel wat mis gegaan met het aanwijzen van de juiste route  en al eerder geloste renners, die op een later tijdstip opeens  weer aansloten.

In de finale ontplofte de kopgroep en reden  3 renners van WSV Emmen hieruit weg en wist Stan Wijkel voor de 3e keer deze klassieker te winnen.

Druppelsgewijs kwamen de overige renners die nog in koers waren  binnen en Koen eindigde op een keurige 19e plaats.   

De gemiddelde snelheid was  43.348 km/u en slechts 54 renners wisten de eindstreep te halen.