home »

Druk Pinksterweekend voor de junioren

Voor Etienne begon het pinksterweekend in Axel. Hij deed mee aan een sterk bezet internationaal toernooi op vrijdag, zaterdag en zondag. Hij wist daar te eindigen op een 98ste plek. 

Jordi reed op zaterdag de Kleeberg Classic in Mechelen. Na vorige week in Margraten een sterke race te hebben gereden en moest uitvallen in de laatste ronde omdat hij lek reed en zijn nieuwe wiel er naar een paar meter weer uitviel,  zinde hij op revanche. Hij reed in dit klimcriterium naar een mooie 10e plek.

Zondag stonden er  6 De Waardrenners aan de start in Bleiswijk. Remco reed naar een 3de plek, Koen werd 7de,Alexander 17e, Niek 24ste, Jeroen 31ste en Sander reed naar een 33ste plaats.

Tweede pinksterdag was het DK in Hardinxveld-Giessendam. De junioren van De Waardrenners wisten een flink stempel te drukken op het verloop van de wedstrijd. Er werd door de renners meerdere keren aangevallen en door het afstoppen van de rest van het team kon de voorsprong behoorlijk oplopen. Uiteindelijk sprintten Koen, Remco, Etienne en Jordi voor de overwinning in de kopgroep van 12 man. Jordi behaalde een 2de plek, Koen werd 5de, Remco reed naar een 10e plek en Etienne werd 11de.

Alexander, Jeroen, Niek en Sander reden hun wedstrijd in het peloton uit, zij werden respectievelijk: 17e,23ste, 26ste en 28ste.