home »

Arno Wallard Memoriaal

Zaterdag 26april is er een junioren combinatieploeg van de Waardrenner/Excelsior de Arno Wallaard memoriaal gereden in Meerkerk. Voor ons stonden Jeffrey, Erwin en Dennis aan de start. Helaas vielen er 2 Excelsior renners al na 7km en konden helaas niet verder. Erwin, die herstellende was van maagproblemen, kon het na 50km niet meer bolwerken en moest helaas de bekende pijp aan Maarten geven. De laatst overgebleven renner van Excelsior kreeg het na 100km moeilijk en werd met te grote achterstand uit de koers genomen.
Dus bleven alleen Jeffrey en Dennis nog over die de 5 omlopen van 20km goed hadden doorstaan. Toen moesten er nog 3 plaatselijke omlopen van 7km gemaakt worden en begonnen de km toch wel te gaan tellen. Jeffrey mocht helaas de laatste omloop niet meer rijden door een te grote achterstand, Dennis mocht, met zijn laatste krachten, als een van de laatste van het peloton nog aan de laatste omloop beginnen maar moest helaas het op hol geslagen peloton laten gaan en kwam met een kleine achterstand binnen. Onze jongens hebben laten zien dat ze het tempo goed bij konden houden en zijn dus weer een ervaring en veel wedstrijdkilometers rijker. En om uit te fietsen zijn Jeffrey en Dennis op de fiets naar huis gegaan.
De wedstrijd werd gewonnen door Niels Lommers, vorig jaar nog lid van Excelsior en toen nog deel uitmakend van de combinatieploeg.
Dick Deelen