home »

33e Internationale Junioren Driedaagse Axel

Van vrijdag 23 mei tot en met 25 mei reed ik met de Zuid-Holland Combinatie de Driedaagse van Axel.

De eerste etappe was een koers over 97 kilometer, met 198 renners, met 6 kasseistroken. Ondanks dat het ontzettend hard ging, kon ik goed volgen. Helaas zat ik op de laatste kasseistrook, op zo’n 5 kilometer voor het einde, te ver van achter. Hierdoor moest ik lossen en kwam ik vlak na het uitgedunde peloton binnen.

De tweede etappe was een tijdrit over een kleine 8 kilometer, in de ochtend. Hierin werd ik met een gemiddelde van 45 kilometer per uur 113e was.

De derde etappe vond plaats in de middag, op dezelfde dag als etappe 2 en was 99 kilometer lang. Ook hier kregen we een aantal kasseistroken voor de kiezen. Er stond een harde wind, dus het was meteen al duidelijk dat het een zware wedstrijd zou gaan worden. Dat werd het ook. Ik loste uit het peloton, maar finishte gelukkig nog wel binnen de tijd.

De vierde etappe vond plaats in de Vlaamse Ardennen en waar we een aantal bekende klimmetjes en kasseistroken uit de Ronde van Vlaanderen te verduren verkregen en bestond uit 3 omlopen van 31 kilometer. Onder anderen de Paddestraat, Leeberg, Valkenberg, Berendries en de Langendries. In tegenstelling tot de voorgaande dagen had ik toen wel goede benen en kon ik goed meekomen. Na zo’n 25 kilometer waren er nog zo’n 80 renners in het peloton. Toen ik van voren kwam misschakelde ik op een klim en vloog mijn ketting eraf. Hierdoor moest ik van mijn fiets af en de ketting erop leggen. Even later sloot ik in de afdaling aan. Hier schatte ik een bocht totaal verkeerd in, waardoor ik de bocht mistte en viel. Eenmaal weer op weg kwam ik langs de finish, waar ik wegens een te grote achterstand uit koers werd gehaald.

Jammer van de laatste dag, maar al met al met de Zuid Holland Combinatie toch een heel leuk en leerzaam weekend gehad.

Alexander